keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kynttilänvaloa


Hyvillä fiiliksillä luin kuinka hienosti WWF:n Earth Hour -kamppis taas meni! 125 maata! (ennätys!!) Suomessa lähes 90 kuntaa/kaupunkia, yli 400 yritystä ja organisaatiota ja tietysti hirmus monta ihan yksityistä immeestä sammutti tunniksi valot lauantaina. Myös paljon tapahtumia järjestettiin kamppiksen tiimoilta eri puolilla maata ja maailmaa. Ihmiset välittävät maapallon tilasta ja se on hienoa se! Itsekin toki kökin pimeässä ja mun puolesta näitä maantunteja voisi olla useamminkin kun satun muutenkin rakastamaan kynttilänvaloa a lot. Mikäs sen rauhoittavampaa kun hämärässä lepattava tuli!

Earth Hour sopii Putiikin arvoihin mitä mainioimmin. Putiikin ajatuksenahan on myydä mahdollisimman paljon Suomessa valmistettuja korkealaatuisia tuotteita. Mitä lähempänä tuote on valmistettu, sitä vähemmän kuljetus rasittaa ympäristöä. Tuotteita on saatavana myös kierrätysmateriaaleista (Secco, Globe Hope, Makee) ja elintarvikkeissa on valittavana luomua (teet, kahvit, pastat...). Ulkomaisista tuotteista pyritään valikoimaan mukaan ekologisia vaihtoehtoja. Esim. Jackpotilla on orgaanisten tuotteiden lisäksi myös Reilunkaupan muotia. Marc O'Pololla on useita orgaanisia tuotteita ja El Naturalistan kengät valmistetaan ympäristöä sekä ihmisarvoa kunnioittaen. Ja kun ostat laatua, se yleisesti ottaen kestää pitkään. Ja näin siis jätettä syntyy vähemmän.

Noniin, se maailmanparannuksesta tälläkertaa :). Tässä loppuun vielä linkki AL:n juttuun suomalaisesta kenkäsuunnittelija Julia Lundstenista. Mahtavaa suomalaista osaamista maailmalla, jeee!!!! Putiikilla myynnissä Julian Finsk -mallistoa!

-Ninna

torstai 25. maaliskuuta 2010

Oma mallisto

Putiikki Rannalla on nyt laajentanut omaa mallistoaan! Ideana on edelleen laadukkaista materiaaleista valmistetut lähikäsityötuotteet. Ennestäänhän Putiikin mallistoon kuuluu mm. Lapuan Kankureiden Master of line -pellavasta valmistetut tyynyt, tyynyliinat ja ruokaliinat. Tyynynpäällisissä on käytetty kierrätysideologiaa: kyljessä on pala isoäidin aitoa vanhaa käsinommeltua pitsilakanaa.
 Tyynynpäälliset ja ruokaliinat saa myös omalla tekstillä kirjailtuna.


Nyt uusina tuotteina ovat iso virkattu luonnonvalkoinen huivi, pikkuinen laukku sekä lyhyt kesäinen liivi. Tampereella valmistettua käsityötä kaikki.

-Ninna

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kevät osa 2

Litsläts. Kotiuduin juuri koiran kera ulkoilulta ja olipas siellä märkää! Vettä satoi taivaan täydeltä ja järvenkokoisia lammikoita oli tiet väärällään. Onneksi satun rakastamaan omenenvihreitä hai-saappaitani niin paljon, että olen melkein odotellut koska saan kiskoa ne taas jalkaan. Emmallekin ostin sadetakin, erihienon sähkönsinisen! Jotta kyllä meidän kelpaa kevätsateissa taapertaa.

Nykyisin on kumisaappaissakin vara valita! On eriväristä ja -mallista, pitkää ja pätkää, kukallista ja pääkallokuvioista. Eilen kun kävin Putiikilla, oli sinne juuri saapunut oikein mallikkaan näköisiä vaaleanpunaisia Wildflowerin kumppareita. Repekka oli käyttänyt ihailtavaa tyylitajuaan pukemalla kumpparit Odd Mollyn pitkien röyhelöreunaisten sukkien kanssa! Supersödet!

-Ninna

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Kevät

Köh ja hätsiiii!! Täällä lojun sohvan syövereissä keuhkoröörit tulehtuneina ja mussutan lohdutuspitsaa. Parasta sairaanaolossa on se, että silloin saa syödä ihan mitä vaan, koska on siis sairas ja reppana ja kaikki on kurjaa. Nih! Kevät on siitä ärsyttävää aikaa että ei oikeen osaa pukeutua oikein, aina on liikaa tai liian vähän. Ja sitten tulee näitä tauteja.

Putiikilla olin viime viikolla kuvaamassa lastenvaatteita. Hirmu somasia ovat pikkuruiset farkut ja mekot! Jonkin verran löytyy jo nettiputiikistakin! Lastenvaatevalikoimaa varmaan tullaan jatkossa lisäilemään.

-Ninna


perjantai 12. maaliskuuta 2010

Osmia


Ensimmäinen tuote joka taannoin kiinnitti huomioni Putiikissa olivat ihanan väriset saippuat! Ne suorastaan huusivat nuuskimaan ja hipelöimään. Ja jestas mikä tuoksu!! Eniten ihastuin saippuoihin joissa oli pieni hassu sieni sisällä. Niitä oli monta ihanaa väriä ja tuoksua. Sitten oli kauniita palasaippuoita, joihin oli upotettu erivärisiä pikkupaloja! Njam, olisin voinut vaikka maistaa!

Näiden saippuoiden takana on yritys nimeltä Osmia. Osmia sijaitsee Tuusulan Kellokoskella ja valmistaa tuotteensa käsityönä. Tuotteissa ei ole ylimääräisiä kemikaaleja rasittamassa ihoa ja ympäristöä vaan raaka-aineina käytetään elintarvikelaatuisia kasviöljyjä ja muita luonnon tuotteita.

Saippuoista kauneimpia ovat mielestäni luffasaippuat (saippuan sisällä on pesusienikurkusta saatava sieni). Luffalla kun pesee kädet, sieni hieroo ihanasti kämmeniä. Tuoksuja on valittavana seitsemän. Myös omena-, marja- ja turvesaippuapalat ovat kylpyhuoneen ihanaisia kaunistuksia ja tuoksuttajia.

Osmia valmistaa myös esim. shampoita. Shampootkin tehdään mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista: pesevät aineosat perustuvat kookosöljyyn ja säilöntäaineina toimivat pihlajanmarjoissa ja puolukoissakin esiintyvät hedelmähapot.

Myös Osmian kuorintasuoloja ja kylpysuoloja on Putiikilla myynnissä.

Osmialla ei ikävä kyllä ole omia nettisivuja, mikä on todella harmi! Toivottavasti sellaiset joskus ilmaantuvat!

-Ninna

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Meille töihin!

Etsimme joukkoomme tuntitöihin stylisti/meikkaajaa. Vapaamuotoiset hakemukset valokuvalla varustettuna osoitteeseen: info@putiikkirannalla.com.

Kanta-asiakasilta

Putiikilla to 11.3. klo 18-21.

Paikalla IC Companyn edustajia ja Pirjo Laitila kertomassa kevään ja kesän muodista.

Illan aikana arvomme myös Soaked in Luxuryn asukokonaisuuden ja tarjoamme 15 % alennuksen kaikista tuotteista!

Lämpimästi tervetuloa ystäväsi kanssa viettämään iltaa tunnelmalliseen ympäristöön!

Ilmoittautuminen ke 10.3. mennessä osoitteeseen: info@putiikkirannalla.com

torstai 4. maaliskuuta 2010

Koiruuksia

Huh, nyt on kasa Odd Mollyn vaatteita lisätty verkkokauppaan! Että sinne vaan vilkuilemaan persoonallisia paitoja, mekkoja ja takkeja! Ja putiikista löytyy vielä enemmän mallistoa.
Kirjoitan tätä tekstiä läppäri sylissä sohvalla ja näpyttelyä ei pätkääkään helpota rakas 11 kk vanha mäyräkoirapötköni, joka tasaisin väliajoin tömäyttää tassunsa, kuononsa ja pahimmassa tapauksessa koko pötkövartalonsa näppäimistölle. Ah, ja välillä sormieni väliin lennähtää kaaressa kuolainen purulelu. Pläts vaan. Laitanpa loppuun kuvan neiti Emmasta. Siinä odotellaan ruokaa vesi kielellä.."aannnaaa joooo!!!" Emman ruokakuppien alla mainio Think Todayn mattohukkapaloista valmistettu ruoka-alusta. Pysyy hyvin paikallaan ja pitää ruokapaikan siistinä!

-Ninna




tiistai 2. maaliskuuta 2010

Pitsiäpitsiä!


Voijee, söpöthän ne on! Nelliina jo Vaatehuoneessaan näitä esitteli ja popot saivat melkoisesti ihailijoita! Nelliina kertoi pitsipoposia käyttäneensä viime kesän ja ovat kuulemma vallan mainiot Suomen kesäsäähän. Pehmoinen karva hellii varpaita pohjassa, muuten saappaat ovat karvattomat. Eli nyt vihdoinkin Putiikissa ja verkkokaupassa nämä pitsisöpöstiinat UGGilta! Väri on tietenkin hieman lianarka, mutta ainakin Nelliinan mukaan saappaat pysyivät yllättävän puhtoisina suojasuihkeen avulla. Harkitsen jopa itse ostavani nämä vaikka mitkään pitsihörsötykset ei mulle ole koskaan menneet jakeluun. Mutta nämä ovat jotenkin... pelkistetyn pitsiset (tai jotain). Ja kun itselläni ainakin tuntuu että verenkierto jaloissa on aika minimaalista, voisin hyvin kuvitella tepsuttavani tyytyväisenä moisilla saappailla kesäsäässä!


Myös uusia Odd Mollyja tuli maanantaina Putiikkiin aika läjä. Itse ihastuin kovin tähän mekkoon(mikä ihmeen kevätvillitys muhun on iskenyt kun taas innostun pitsistä??!) Joku iso värikäs koru kaulaan ja johan on upea kesäasu juhlavampaankin tilaisuuteen! Niin, ja lisäilen muuten Odd Mollyn vaatteita myös verkkokauppaan lähipäivinä!

Loppuun laitan vielä terveiset Minna Hepburnilta elikkäs esittelyssä talvimallistoa:
http://www.youtube.com/watch?v=NnAhtR86Z4s

-Ninna