tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kynttilänvaloa


Hyvillä fiiliksillä luin kuinka hienosti WWF:n Earth Hour -kamppis taas meni! 125 maata! (ennätys!!) Suomessa lähes 90 kuntaa/kaupunkia, yli 400 yritystä ja organisaatiota ja tietysti hirmus monta ihan yksityistä immeestä sammutti tunniksi valot lauantaina. Myös paljon tapahtumia järjestettiin kamppiksen tiimoilta eri puolilla maata ja maailmaa. Ihmiset välittävät maapallon tilasta ja se on hienoa se! Itsekin toki kökin pimeässä ja mun puolesta näitä maantunteja voisi olla useamminkin kun satun muutenkin rakastamaan kynttilänvaloa a lot. Mikäs sen rauhoittavampaa kun hämärässä lepattava tuli!

Earth Hour sopii Putiikin arvoihin mitä mainioimmin. Putiikin ajatuksenahan on myydä mahdollisimman paljon Suomessa valmistettuja korkealaatuisia tuotteita. Mitä lähempänä tuote on valmistettu, sitä vähemmän kuljetus rasittaa ympäristöä. Tuotteita on saatavana myös kierrätysmateriaaleista (Secco, Globe Hope, Makee) ja elintarvikkeissa on valittavana luomua (teet, kahvit, pastat...). Ulkomaisista tuotteista pyritään valikoimaan mukaan ekologisia vaihtoehtoja. Esim. Jackpotilla on orgaanisten tuotteiden lisäksi myös Reilunkaupan muotia. Marc O'Pololla on useita orgaanisia tuotteita ja El Naturalistan kengät valmistetaan ympäristöä sekä ihmisarvoa kunnioittaen. Ja kun ostat laatua, se yleisesti ottaen kestää pitkään. Ja näin siis jätettä syntyy vähemmän.

Noniin, se maailmanparannuksesta tälläkertaa :). Tässä loppuun vielä linkki AL:n juttuun suomalaisesta kenkäsuunnittelija Julia Lundstenista. Mahtavaa suomalaista osaamista maailmalla, jeee!!!! Putiikilla myynnissä Julian Finsk -mallistoa!

-Ninna

Ei kommentteja: